Back

ARPM Sibiu pregateste selectia unor firme pentru furnizarea de servicii de instruire de mediu in domeniul gestiunii deseurilor

Proiectul: ”Parteneriat pentru un mediu curat, reducerea deseurilor si dezvoltare durabila in Regiunea 7 Centru”

 

Proiectul finantat din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru Crestere Economica si Dezvoltare Durabila in Romania (83%) si Ministerul Mediului si Padurilor (17%).

Acord de grant: KNRIN – 2009/100026

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu a primit finantarea din partea Guvernului Norvegiei prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru Crestere Economica si Dezvoltare Durabila in Romania pentru implementarea proiectului ”Parteneriat pentru un mediu curat, reducerea deseurilor si dezvoltare durabila in Regiunea 7 Centru”.

Obiectivul general al proiectului este acela de a imbunatati managementul deseurilor din Regiunea 7 Centru prin intarirea capacitatii institutionale a autoritatilor publice locale si judetene, colaborarea intre agenti economici, ONG-uri, institutii publice si institutii de invatamant.

Un accent deosebit este pus pe problematica deseurilor din constructii si demolari, deseuri periculoase din deseurile menajere si compostarea deseurilor biodegradabile la domiciliu si in scoli.

O parte din fondurile proiectului sunt alocate pentru furnizarea de servicii de instruire de mediu cu privire la cele trei sectoare mentionate anterior dar si cu referire la depozitarea deseurilor, planificare de mediu si colectare selectiva.

Serviciile de instruire solicitate sunt complementare unor servicii de instruire derulate de partenerii norvegieni din proiect.

Astfel:

1. Serviciile de instruire cu privire la compostarea individuala se vor derula in zona orasului Saliste si trebuie sa se adreseze cetatenilor, tinerilor, profesorilor si ONG-urilor.

Consultantul trebuie sa aiba pregatire de specialitate, experienta in activitatile cu ONG-uri si o buna cunoastere a zonei si a traditiilor locale.

2. Serviciile de instruire cu privire la deseurile din constructii si demolari, deseuri periculoase din deseuri menajere, depozite de deseuri, planificare, presupun organizarea si derularea cursurilor de instruire, cu durata de 1 zi in diverse localitati din Regiunea 7 Centru. Cursurile se vor organiza pe baza unui curriculum, care va fi dezvoltat de consultant pe baza legislatiei in vigoare privind deseurile si materiale primite de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu de la partenerii norvegieni.

Consultantul trebuie sa fie o firma inscrisa in Registrul National al elaboratorilor de studii pentru protectia mediului cu experienta dovedita in domeniul deseurilor si a protectiei mediului.

Consultantul trebuie sa demonstreze experienta generala relevanta de cel putin 10 ani, putand furniza in acest sens o echipa de experti de 1-2 persoane.

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu isi rezerva dreptul de a selectiona una sau mai multe echipe de instruire.

3. Organizarea unui curs postuniversitar de perfectionare in domeniul gestiunii deseurilor.

Consultantul trebuie sa fie o institutie de invatamant.

 

Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu invita consultantii eligibili sa transmita expresii de interes pentru furnizarea serviciilor de instruire privind domeniile mentionate anterior.

Expresiile de interes trebuie sa cuprinda informatii care sa ateste ca firma este calificata sa intreprinda serviciile mentionate anterior, respectiv:

  • Informatii generale: domenii de activitate si data infiintarii companiei, adresa, date contact, referinte;
  • Informatii specifice privind experienta firmei de consultanta in domeniul ce constituie obiectul prezentului anunt de solicitare a expresiilor de interes;
  • Informatii privind disponibilitatea personalului specializat in domeniul ce constituie obiectul prezentului anunt de solicitare.

Informatii suplimentare se pot obtine la adresa de mai jos, in intervalul orelor de program cuprins intre 9:00 – 16:00 (luni – joi) ?i 9:00 – 14:00 (luni - vineri). Ultimul termen de depunere 10.11.2010 ora 12:00

Expresiile de interes transmise prin e-mail sunt acceptate.

Date de contact: Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu, str. Hipodromului, nr. 2A, Sibiu, cod 550360, telefon 0269 232806, fax 0269 444145, e-mail office@arpm7c.ro, in atentia Dumitru Ungureanu – Manager proiect.